Padelshop

Ben je nog op zoek naar een racket of ander padelmateriaal, dan kan je terecht bij ons voor advies. Meer nog. Wij werken samen met Padel Nuestro waardoor we een korting van 10% kunnen voorzien indien je via ons besteld. Neem eens een kijkje op http://www.padelnuestro.com en stuur een mailtje met een printscreen van de racket of het aankoopartikel en wij helpen je graag verder. Mail naar info@karteriadiest.be.

Een racket kiezen

Je hebt drie basisvormen in padelrackets. De ronde vorm is ideaal voor beginners. Omdat de sweet spot in het midden ligt en het evenwicht goed verdeeld wordt, heb je een optimale controle. Naast de ronde vorm heb je ook nog een druppelvorm (of traan) voor gemiddelde spelers en een diamante vorm. Bij deze laatste ligt de sweet spot hoger waardoor je iets minder controle hebt, maar waarbij aanval en kracht meer voor de hand liggend zijn.

Er is uiteraard ook een verschil in prijs-kwaliteit. Hoe duurder de racket, hoe duurzamer normaliter het materiaal en hoe langer je racket zal meegaan. Zo heb je rackets bestaande uit een carbon oppervlakte. Deze gaan veel langer mee, maar omdat ze iets harder zijn, kan de bal moeilijker te controleren zijn. Dit in tegenstelling tot een oppervlakte die bestaat uit fiberglass. Een carbon racket met de juiste vorm en gewicht is de overweging waard als je het ons vraagt.

Een goed racket kiezen is niet enkel belangrijk voor het bepalen van je spel, maar ook voor het voorkomen van blessures. Beginnende spelers kunnen met een racket waarbij de sweet swot te klein is en te hoog ligt, kunnen blessures aan de pols krijgen. Hetzelfde geldt wanneer je speelt met een te zwaar racket. Laat je daarom goed adviseren.

Sportcentrum

Openingsuren:

Dansstudio

Openingsuren

Mail

Sportcentrum

Openingsuren: